Kurser

HELGKURS I SÖMNAD


En fördjupningskurs för dig som redan har grundläggande sömnadskunskaper och vill få hjälp att komma vidare till nästa nivå. Du arbetar med ett eget plagg under handledning av mig och jag visar tips och trix för att få till professionell finish på detaljer och passform.


Kursen fokuserar på klädsömnad och du väljer själv vad du vill göra. Lämpliga projekt är till exempel klänning, blus/skjorta, byxor eller kjol. Om du är mycket van att sy kan jag rekommendera dig att göra en fodrad kappa eller jacka.


I gemensamma genomgångar delar jag med mig av mina bästa metoder för att få ett bra resultat i alla steg, ända från hur man kopierar av mönster och justerar passform till hur man syr detaljer och pressar fållar. Ett viktigt element i kursen är provning av toilen, dvs den prototyp som sys upp i billig lakansväv för att kontrollera passformen. Mellan genomgångarna arbetar du med ditt eget projekt. 


Kursinnehåll

- Måttagning och hur man väljer rätt storlek

- Kopiering av mönster

- Toilesömnad och -provning, föra över ändringar till mönstret

- Tillklippning och markering

- Detaljsömnad, pressning

Kurser

 Vill du lära dig att sy dina egna kläder? Eller kanske veta mer om textila material, deras ursprung och miljöpåverkan?

 

Jag anordnar kvälls och helgkurser i både sömnad och materiallära, här kan du hitta information om planerade kurser. Om du inte hittar någon kurs som passar just nu så kan du istället fylla i en intresseanmälan i formuläret längst ner på sidan så får du mail när jag lägger upp nya kurser, och dessutom förtur till anmälan! Hör gärna av dig till mig om du har något önskemål på kurs, jag kan även komma till din stad och hålla i helgkurser!


kurs@emilymatilda.se

 

HELGKURS I SÖMNAD


Tid: 10.00 - 16.00, 2 tillfällen

Datum: 24/3 och 7/4 

Plats: Forsa Folkhögskola

Pris: 1870:-


Max antal deltagare: 8 st. Kursavgiften faktureras vid anmälan. Anmälan är bindande vid betald avgift, vid avbokning senare än 5 dagar innan kursstart debiteras 30% av kursavgiften.

Kursen kommer att hållas i en slöjdsal med möjlighet att låna symaskin och verktyg men du kan också ta med din egen symaskin. Mönster, tyg och sybehör skaffar du själv, vid bekräftad anmälan skickar jag en checklista på vad du behöver ta med. 


Om du vill få uppdateringar och nyheter om kurser eller har önskemål och förslag på datum är du välkommen att kontakta mig på kurs@emilymatilda.se

TEXTIL MATERIALLÄRA OCH KLÄDVÅRD

 

Hur ska man tvätta ylleplagg? Vad är viskos egentligen gjort av och hur lagar man ett par jeans på snyggast sätt? Är det möjligt att älska kläder och samtidigt vara snäll mot miljön?


Det här är en kurs för dig som vill vårda det du har i garderoben. Du får lära dig mer om olika textila materials ursprung och miljöpåverkan, att identifiera dem med hjälp av brännprov på fibrer samt olika tekniker för lappning, lagning, fläckborttagning och tvätt. 


Fokus ligger på hur man som privatperson kan göra för att ta hänsyn till miljön med en hållbar klädkonsumtion, begreppet kallas för Slow Fashion. Genom en större kunskap om textilindustrin och hur våra köpvanor påverkar den kan du göra aktiva och motiverade val när du shoppar eller syr nya kläder.


Kursen passar också dig som är intresserad av vintagekläder då du lär dig att skilja på olika material och får handfasta tips och råd om hur man sköter om gamla plagg som oftast är sköra och kanske redan gått sönder.


I kursen kombinerar jag föreläsning med praktik och visar olika sätt som du kan lappa och laga det du redan har, hur man syr i en knapp eller kortar ett par byxor. Ta gärna med det som ligger i laga eller slänga-högen hemma! Kursinnehåll:

- Textil materiallära; de olika fibrernas ursprung och sammansättning.

- Miljöpåverkan; hur textilindustrin påverkar miljö och människor.

- Klädvård; tvättråd för olika material, fläckborttagning, lappa och laga.TEXTIL MATERIALLÄRA OCH KLÄDVÅRD


Tid: 18.00-20.00, 2 gånger

Datum: 6/3 och 20/3

Plats: Storgatan 50, Hudiksvall

Pris: 800:-


Kursavgiften faktureras via mail vid anmälan, Anmälan är bindande vid betald avgift, vid avbokning senare än 5 dagar innan kursstart debiteras 30% av kursavgiften.


Kursen kommer att gå fler tillfällen under hela 2019, det går även att önska datum eller boka den som endagskurs en helg för minst 8 deltagare.


Om du vill få uppdateringar och nyheter om kurser eller har önskemål och förslag på plats och datum är du välkommen att kontakta mig på kurs@emilymatilda.se

ANMÄLAN

 
 
 
 
 

EMILY MATILDA

 

En sömnadsateljé i Hudiksvall specialiserad på skräddarsydda brudklänningar. Erbjuder både sömnad av nya plagg och utför ändring och lagning.

Emily Matilda Facebook
Emily Matilda Instagram

KONTAKTUPPGIFTER

Storgatan 50

82452 Hudiksvall

info@emilymatilda.se

070 24 33 650

ATELJÉN

 

Du är varmt välkommen att höra av dig mig med frågor om pris och tillgänglighet. Du når mig på mail, telefon eller via mitt kontaktformulär.

 

Ateljén är endast öppen efter tidsbokning.

© Copyright. All Rights Reserved.