Att göra om och göra fel.

Rycker det i dina felsökarnerver nu? Rubriken är ju fel! Det rätta är: gör om gör rätt. Men vad innebär det att göra rätt? Hur gör folk för att få till det perfekt stajlade rummet, superfina selfis eller perfekta trädgården? Svaret är givet eller, för att göra rätt måste man göra fel, det är en del i lärprocessen. En person som är duktig på något har övat och de flesta gångerna personen gjort “sin grej” har personen misslyckats, lärt sig något och sedan blivit lite bättre. Tillslut efter många övningstillfällen når personen perfektion eller tja en variation av perfektion då även en mästare kan bli bättre.

Men man kan få till det vid första försöket.

Jo det är sant. En del personer verkar ha det där extra i knoppen och fingrarna från början. Men mest troligt är att de har samlat in information, inspiration, kunskap och fel innan de klivit ur skuggan och visar upp sina talanger. När de sedan får frågan om de övat mycket, så minns de inte eftersom tiden går fort när man har roligt. För det är en annan grej med att göra fel, så länge man har roligt blir fel bara ett steg till rätt. Så länge det inte är något man bävar för går det lätt.

Rätt att göra fel.

Jag testar nya saker och det är inte alltid som det blir bra eller rätt för den delen. Så länge man lär av sina misstag borde det vara helt ok att göra fel ibland. Fast enkelt är det inte alltid. Man provar och övar och till sist är man så frustrerad att alternativet att ge upp verkar som det enda rätta. KÄMPA! För det är precis där talangen föds, envisheten att det ska gå. Gör om, gör fel och lär av felen så att du till sist gör rätt både för dig själv och andra.

Sköt om dig.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *