Jag kan inte…än.

Jag har aldrig läst så mycket och ändå förstått så lite som jag gör i den här metodikdelkursen jag läser nu. Häromdagen var jag redo att ge upp. Hur sjutton man ska hålla reda på alla begrepp och inriktningar som finns inom forskningsvärlden är för mig ett mysterium. Världens mest entusiastiska metodiklärare hjälper liksom inte. Jag vet inte vad jag håller på med…än. För jo det där lilla ordet på slutet vände hela spiralen. Att tänka att jag inte kan än är lite mer hoppingivande än att jag inte kan.

Ett litet ord som betyder mycket om det sätts på sätt plats. Mina guider i livet är bra på att uppmärksamma dom och de påminner mig ofta om det fina i det svenska språket. Så vad göra med metodiken? Ja jag tänker att det är som med svensk grammatik jag hamrar in det jag behöver. Sedan tackar jag alltet för att jag inte ska skriva tenta på metodik, utan använda den praktiskt i gruppuppgift och individuellt arbete. När delkursen är klar och godkänd lägger jag böckerna på hög till framtiden. För ja jag  kommer att använda dom igen. Den stora prövningen kommer vid uppsatsskrivandet under sista terminen, då kan det vara bra att ha koll på kvantitativa och kvalitativa undersökningar och alla härliga begrepp som hör till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *