Katt konst i Uppsala

Ser ni vem det föreställer?

Det föreställer nämligen Pelle Svanslös och Elaka Måns. Elaka Måns har ju två vänner tvillingarna Bill och Bull. Tillsammans försöker de sätta krokben på Pelle Svanslös och Maja Gräddnos hela tiden.

Förut fanns Pelle Svanslös huset i Uppsala och barn kunde gå dit och fira sin födelsedag. Sedan hade vi även en restaurang inne på Forumgallerian som hette Bill och Bull. Något vi alla minns var godisbutiken Söta Maja som låg på Svartbäcksgatan mitt emot stadsbiblioteket i Uppsala.

Inget av detta är kvar förutom Pelle Svanslös trädgården som ligger i Engelska parken. Dit kan barn gå och leka utomhus. Varje sommar har de också Pelle svanslös caféet.

Denna konst av katterna ligger i en gränd i Uppsala som heter Påvel snickares gränd. Här hittar ni även Rådhuset ingång från baksidan.

Uppsala är verkligen känd för sina härliga katter och kändaste av dem är ju Pelle Svanslös. Efter pandemin ser man inte katter lika ofta på gatorna. När jag ser en katt brukar jag stanna upp med bilen och följa katten länge med blicken. Jag verkligen älskar djur och framförallt katter. Det är också därför jag har startat upp den blogg som bara handlar om katter och skötselråd för katter.

Ska du skaffa dig en katt och är osäker kan du alltid kontakta mig så kan jag besvara alla frågor du har. I Uppsala har vi även SLU veterinärer om din katt skulle bli akut sjuk mitt i natten så finns det akutvård för smådjur, katt och hund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *