Bör man skaffa sig en katt som husdjur?

Har ni funderat över hur det kommer sig att man ser allt färre katter utomhus?

Det verkar som om fler och fler katter är inomhuskatter numera och detta efter allt med pandemin och nu kriget. Folk är så rädda om sina husdjur så att de inte vill att katterna härjar fritt överallt. Den vanligaste och billigaste kattraser är vanlig bondkatt ni vet Pelle svanslös och gänget.

Nedan ser ni en norsk skogskatt och de är lite mer exklusiva men ändå en ganska vanlig ras för katter. De är snäppet dyrare så klart men inte lika dyra som maincoon katter.  En maincoon katt kan ligga mellan 9000-12000 kr beroende på om du importerar eller köper i Sverige. Att importera dessa katter är desto dyrare.

Tänk noga före innan du skaffar en katt så det inte slutar med att de blir sommarkatter dvs blir uteliggare Sedan har vi Samvetet för katter en organisation som tar hand om alla dessa katter och även säljer katter och söker fodervärd för katterna som är inneboende.

Du kan också hjälpa till och stötta alla dessa vuxna katter och även kattungar som föds på stället. Det är inte ofta man får in en kattunge för folk köper ofta dem och sedan tröttar på dem. Det djur som ej klarar sig själv på gatan är katt och hund. Alla andra djur kan vara vilda och klara sig speciellt kaniner klarar sig bättre i naturen än inneboende hos någon människa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *