Sträck alltid ut en hand åt katter som behöver hjälp

I svartbäcken bor denna katt som är otrolig reserverad och blyg.

Varje gång denna katt vill komma in sitter hon otroligt nära dörren för att med sitt kroppsspråk visa att hon vill in. Katten vet också på ungefär när folk i trappen börjar komma hem så hon sitter inte utanför förrän någon är på väg ut eller in. Denna katt kan alla grannars rutiner och tider.

Jag stannade till med bilen och ville hjälpa katten in, men hon vägrade gå in. Då sa en av grannarna att hon väntar på att en av grannarna ska öppna dörren för det ingår i kattens rutiner. Om katten kliver in när jag öppnar dörren så kommer grannarna tro att de inte behöver passa sina tider. När grannarna inte passar sina tider så kommer kattens rutiner att kollapsa. För katter är nämligen tider och rutiner väldigt viktiga.

Många tror att katter tar dagen som den kommer, men detta stämmer inte, Katter är mycket noga med sina rutiner och vill heller inte att andras rutiner ska ändras heller. Det är när folk helt plötsligt bryter sina rutiner som katterna brukar ge sig av för att hitta en annan familj som lever efter rutiner. Så tänk på det ni som tex ligger i skilsmässa eller på något annat sätt håller på att ändra era rutiner, Er katt gillar inte det och kommer flytta till någon annan. Vill ni behålla er katt se då till att alltid följa era rutiner till punkt och pricka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *