Kattens bästa kompis är en kanin

Visst kan katter jaga hare och kanin, men denna katt är vän med kaninen.

Det finns även kaniner och harar som jagar katter beroende på vem som har mest

Varför är katter så bra på att jaga?

Katter är naturliga jägare och har utvecklat en mängd olika färdigheter för att fånga byten. De har ett utmärkt syn- och hörselsinne samt en förmåga att smyga sig på bytet utan att bli upptäckta. De har också en mycket snabb reaktionsförmåga och är mycket smidiga och snabba.

Kan katter se i mörker?

Katter har en förmåga att se i mörker som är mycket bättre än människors. De har ett speciellt skikt i ögat som kallas tapetum lucidum vilket gör att de kan reflektera ljus och se i mycket svagt ljus. Men det är en vanlig missuppfattning att katter kan se i totalt mörker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *