Hjälp en katt som sträcker ut tassen

Denna katt blir sugen på allt gott som finns i skyltfönstret på ett café.

Det sägs att katter har ett sinne så att de vet tex vem som är snäll och kommer ge dem mat eller inte.

Efter att ha undersökt olika källor och information om kattens sinnen och förmågor är det svårt att dra en entydig slutsats om katter har ett sjätte sinne eller inte. Vissa kattägare och experter tror att katter har en förmåga att känna av saker som människor inte kan uppfatta medans andra anser att det inte finns någon vetenskaplig bevisning för detta påstående.

Enligt Purina har katter en dubbel doftmekanism som är en cool superkraft och ganska sällsynt i djurriket. Liksom andra djur har katter vanliga luktreceptorer för att fånga upp aromerna i luften. Men katter har också en andra “näsa” placerad uppe i munnen och som kallas det vomero nasala organet. Detta organ gör det möjligt för katter att känna av dofter som människor inte kan uppfatta.

Enligt Katter.nu verkar det som att katter ibland har övernaturliga gåvor då deras syn, hörsel och förmåga att känna vibrationer är mycket bättre utvecklade än våra. Detta kan göra att katten uppfattar saker som människor inte kan se eller höra. Men det finns ingen vetenskaplig bevisning för att katter har ett sjätte sinne.

Sammanfattningsvis är det svårt att säga om katter har ett sjätte sinne eller inte. Det finns olika åsikter och teorier om detta ämne, men ingen vetenskaplig bevisning som stödjer påståendet. Det är dock tydligt att katter har mycket väl utvecklade sinnen och förmågor som gör att de kan uppfatta saker som människor inte kan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *