BONDKATT

Flera namn på en vanlig katt

Bondkatt kan också kallas för huskatt eller blandraskattungar beroende på vem man frågar. Dessa katter saknar stamtavla som uppfödda katter har. Katter med stamtavla kallas för raskatt. Här skriver jag denna katt som bondkatt som också är den allra vanligaste katten. Dessa kan köpas från katthem och privatpersoner. Kostnaden för dessa katter är också en stor skillnad jämför med raskatter. Enligt skrock måste man betala någon krona för katten om någon vill ge dig en katt. Detta för att den inte ska inbringa olycka i ditt hem.

När det gäller bondkatter så kan dom se ut på många olika sätt, men den är oftast korthårig och brunspräcklig. Du kan självklart ha din bondkatt både inomhus och utomhus, bara du ser till att den har vatten och mat tillgängligt. Det man måste tänka på när man skaffar en katt är att den kan bli upp till 13-14 år och också äldre. När det gäller bondkatter så ligger dom längst upp på listan för att sällan besöka veterinären.

Det som är nytt från och med i år är att alla katter måste vara id-märkta och registrerade hos Jordbruksverket. Det gäller alla katter även om det är en innekatt.